Завърши участието на българските плувци в Световното първенство по плуване в Южна Корея

29 юли 2019

С дисциплиното 400 м. съчетано за мъже, завърши българското участие в Световното първенство по плуване. Свeтлозар Николов с резултат 4.26.88, се класира на 27 мо място.

С класиранията си от 1 /едно/– девето, 1 /едно/ - седемнадесето, 1 /едно/ двадесет и пето и 1 /едно/ двадесет и седмо места, българските състезатели в конкуренция от над 1000 състезатели от 198 държави, направиха най-успешното си класиране от много години назад.

Лични постижения и най – добри постижения за сезона в олимпйискте дисциплини, постигнаха всички участвали.

Високите изисквания на Българска федерация плувни спортове за участие в това първенство изпълниха девет състезатели, като трима от тях пропуснаха първенството насочвайки подготовката си към върхово участие в Световно първенство за юноши през месец август, и един поради заболяване.

С резултатите си до тук, българските плувци имат един А-норматив, за участие в Олимпйиските игри 2020 г. и четирима състезатели с резултати на по-малко от 1 процент от А-норматив в съответните дисциплини. Достигнатото високо ниво на резултатите, дава оптимизъм за постигането на целите през олимпйиската 2020 година.

Поздравления за всички допринесли за това!

Следващото основно международно състезание за мъже и жени е Европейско първенство 25 метров басейн, през месец декември 2019 година.