УС НА БФПС РАЗГЛЕДА ПОВЕДЕНИЕТО НА АНТЪНИ ИВАНОВ ПО ВРЕМЕ НА ДЛОП

5 юли 2023

УС НА БФПС РАЗГЛЕДА ПОВЕДЕНИЕТО НА АНТЪНИ ИВАНОВ ПО ВРЕМЕ НА ДЛОП

 

       Управителният съвет на Българската федерация плувни спортове (БФПС) изразява огромното си разочарование от поведението на състезателя Антъни Иванов и неговите медиини изяви по време на Държавното лично отборно първенство по плуване, което се проведе от 29 юни до 2 юли в София. 

       Ръководството на БФПС намира за неоснователни твърденията на Иванов за оказван натиск върху състезателя по време на шампионата.

       Припомняме, че БФПС няма отношение по наказанието на Иванов с лишаване от състезателни права за срок от две години, наложено от Спортния арбитражен съд в Лозана с Решение от 26.06.2023 г. Санкцията е в следствие на пропуснати три допинг проверки от страна на състезателя и е индивидуална. 

       Ръководството на БФПС намира за уронващи престижа на федерацията непристойните и неприлични изказвания на Иванов, и осъжда остро подобен тип поведение от страна на всеки един български плувец. В тази връзка УС на БФПС сезира Дисциплинарната комисия към централата, която след като се запознае с всички материали, ще вземе решение по случая.