Президентът на World Aquatics пристига в България

23 май 2023

Президентът на Международната федерация по водни спортове (World Aquatics) Хюсейн Ал Мусаллам пристига на двудневно посещение в София. Визитата му ще бъде по повод неговото удостояване със званието “Доктор Хонорис Кауза” на Национална спортна академия “Васил Левски”.

    Церемонията ще се състои в Заседателната зала на Академията на 25 май 2023 г. (четвъртък) от 13.00 часа. По време на събитието Хюсейн Ал Мусаллам ще изнесе публична лекция на тема “Визия за реформиране на Световната федерация по водни спортове”.

    Удостояването на президента на World Aquatics със званието “Доктор Хонорис Кауза” е по предложение на президента на Българската федерация плувни спортове (БФПС) Георги Аврамчев, който в края на април беше преизбран за председател на централата. 

    На церемонията ще присъства и президентът на Европейската лига по плувни спортове Антонио Силва.

    В първия ден от визитата си у нас Хюсейн Ал Мусаллам ще се срещне с ръководството на БФПС. Той беше избран за президент на организацията през 2021 г. и е 18-ят, който заема този пост в историята ѝ. Ал Мусаллам е и генерален секретар на Кувейтския олимпийски комитет.