ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БФПС ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ИНФОРМАЦИОННИЯ ДЕН “ДЪРЖАВАТА В ПОДКРЕПА НА СПОРТА - НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ”

27 април 2023

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БФПС ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ИНФОРМАЦИОННИЯ ДЕН “ДЪРЖАВАТА В ПОДКРЕПА НА СПОРТА - НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ”

 

    Председателят на Българската федерация плувни спортове (БФПС) Георги Аврамчев и генералният секретар на централата Димитър Бобев бяха сред участниците в информационния ден “Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности”, организиран от Министерството на младежта и спорта и Министерството на иновациите и растежа. В събитието се включиха представители на спортните федерации и клубове в страната, които бяха запознати с възможностите за подпомагане на развитието на масовия и професионален спорт.

 

    Информационният ден беше откри от президента на Република България Румен Радев. Приветствия към участниците отправиха министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. 

 

    В работната част от програмата представителите на БФПС Георги Аврамчев и Димитър Бобев взеха участие в срещи, които имаха за цел обмяна на опит и добри практики в областта на спорта, като в тях се включиха и представители на общините в България. Спортните федерации и клубовете бяха запознати с финансови инструменти, които са в подкрепа на стартъпите и предприемачите в спорта, както и с програми, които могат да подпомогнат малки и средни предприятия със спортна насоченост.

 

    В срещата участие взеха още министърът на електронното управление Георги Тодоров, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов и министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Информационният ден “Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности” се проведе в зала “Джон Атанасов” на София Тех парк.