ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА БФПС РАЗГЛЕДА ЖАЛБАТА НА АНТЪНИ ИВАНОВ

31 януари 2024

ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА БФПС РАЗГЛЕДА ЖАЛБАТА НА АНТЪНИ ИВАНОВ

 

Днес (31.01) се проведе Общо събрание на Българската федерация плувни спортове (БФПС). В него взеха участие 45 клуба от цялата страна.

       По време на събранието беше разгледана жалбата на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов във връзка с наложеното му от Управителния съвет наказание заради серията медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център.

      Общото събрание на БФПС потвърди наложената санкция на състезателя. 82 гласа подкрепиха решението на УС на федерацията, 2 гласа бяха “против”, а 3 “въздържал се”.

       Гласуването на Общото събрание оставя в сила наказанието от три години спиране на състезателни права и глоба в размер на 2000 лв.

       По време на заседанието бяха приети точките за оценяване ефективността и степента на реализация на плувните клубове за 2023 година.