Националите по плуване в пълен състав на лагера в Бургас

16 май 2023

    Националният отбор по плуване вече се подготвя в пълен състав на лагера в Бургас. Тренировките в “Парк Арена ОЗК” ще продължат до началото на Международния турнир “Купата на кмета”, организиран от Българската федерация плувни спортове с подкрепата на Община Бургас.

    В заниманията вече участват Антъни Иванов, Йордан Янчев, Калоян Левтеров и Петър Мицин. “Подготовката върви много добре. Всички са здрави, което е най-важното и могат да изпълняват заложените тренировъчни натоварвания”, заяви треньорът на националния ни тим Кристиян Минковски. 

    Той разчита на това, че състезателите, които се включиха в лагера, ще направят много силни резултати в надпреварата, която стартира на 19 май.

    “Предстоящото състезание ще бъде много силно, защото заявки за участие са подали спортисти от пет държави. Конкуренцията ще бъде на високо ниво и смятам, че това ще доведе до много добри времена за нашите плувци”, каза още Минковски.

    Националният селекционер благодари на Община Бургас и на ръководството на “Парк Арена ОЗК” за предоставените отлични условия за подготовка на неговите възпитаници. Той изтъкна и ролята на местните клубове, които са подходили с разбиране при изготвяне на графика за ползване на плувния комплекс.