ЛЮБОМИР ЕПИТРОПОВ СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛ НА 100 М БРУСТ НА ЕП ПО ПЛУВАНЕ В БЕЛГРАД

17 юни 2024

ЛЮБОМИР ЕПИТРОПОВ СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛ НА 100 М БРУСТ НА ЕП ПО ПЛУВАНЕ В БЕЛГРАД

Любомир Епитропов намери място сред осемте най-добри плувци в Европа на 100 м бруст. Българинът успя да се нареди сред финалистите на шампионата по плуване на Стария континент след като се нареди пети в своята полуфинална серия. В Белград Епитропов финишира за 1:00.47 мин., което му беше достатъчно, за да бъде сред участниците в плуването за разпределение на медалите. Финалът е утре (18 юни). С най-добро време от полуфиналите беше германецът Мервин Михаел Имоду с 59.28 сек.

 

       Габриела Георгиева е първа резерва за финала на 200 м гръб при жените. Тя се нареди девета с време 2:12.56 мин, като остана на 68 стотни от осмата позиция, осигуряваща участие в последното плуване в дисциплината. Унгарката Дора Молнар с 2:09.67 мин. беше най-бърза в полуфиналните серии.

 

       Мъжката щафета на България 4х200 м свободен стил финишира на осмо място във финала. Йордан Янчев, Дениел Нанков, Калоян Левтеров и Калоян Братанов завършиха за 7:32.07 мин. Шампиони на Европа станаха представителите на Литва. Втори се нареди квартетът на Унгария, а третото място зае щафетата на Гърция.

 

       В сутрешните серии Диана Петкова даде 23-о време на 100 м свободен стил при жените. Тя финишира за 56.52 сек. Петкова спечели серията, в която участваше, но това не беше достатъчно, за да се класира за полуфиналите в дисциплината.