ГЕОРГИ АВРАМЧЕВ БЕШЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БФПС

25 април 2023

ГЕОРГИ АВРАМЧЕВ БЕШЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БФПС

 

    Георги Аврамчев беше преизбран за председател на Българската федерация плувни спортове за нов 5-годишен мандат. По време на Отчетно-изборното събрание на централата той получи 113 делегатски гласа. Димитър Бобев ще продължи да бъде генерален секретар. За него бяха получени 114 гласа от делегатите.

    Право на глас по време на събранието имаха 131 делегати от 69 клуба. 16 гласа получи другият кандидат за председател на БФПС Борис Божилов, а 15 гласа бяха дадени за Ивайло Павлов, кандидатирал се за генерален секретар.

    Гласуван беше и състав на Управителния съвет на федерацията. В него влизат:

    Петър Стойчев - 109 гласа

    Стоян Андонов - 104 гласа

    Кристиян Минковски - 96 гласа

    Стефан Вачев - 91 гласа

    Николай Чальов - 85 гласа

    Юлия Чубурова - 77 гласа

    Любомир Лазаров - 76 гласа

    Веселин Суров - 75 гласа

    Павел Тодоров - 74 гласа

    Георги Чобанов - 66 гласа

    Анна Монева - 50 гласа

    

    “Резултатите показват, че вървим в правилна посока. Разбира се, допускаме и грешки, но който не работи, той не греши. При такава подкрепа, мога само да благодаря за доверието на делегатите. Ще работим с още по-големи усилия, за да може българското плуване, артистичното плуване и скоковете във вода да се развиват”, каза Георги Аврамчев веднага след края на гласуването за председател на БФПС. 

    Аврамчев се ангажира, че в новия си мандат ще работи в тесен контакт с кметовете на общини и областните управители, за да се настоява за разрешаване на един от големите проблеми на клубовете, свързан с базите.