ДИАНА ПЕТКОВА С ОСЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ДЛОП ПО ПЛУВАНЕ

1 юли 2024

ДИАНА ПЕТКОВА С ОСЕМ ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ДЛОП ПО ПЛУВАНЕ

Диана Петкова спечели най-много златни медали на завършилото в столицата Държавно лично отборно първенство по плуване за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст. В последния ден Петкова финишира на първо място в надпреварата на 100 м свободен стил при жените. Това беше осмо златно отличие за представителката на клуб “Спринт“ София. В женския финал на дисциплината тя завърши за 56.15 сек. След нея останаха Симона Иванова от „Олимп“ и Преслава Тошева от „Олимпия“. Иванова стана държавна шамионка за девойки старша възраст с време 59.41 сек.

Мадлен Рогачева от клуб “Пловдив 2019” победи на 800 м свободен стил при жените и девойките старша възраст. В женския финал тя грабна първото място с време 9:28.45 мин. Рогачева остави след себе си Радина Радева от ПСК “Черно море” и Лилияна Георгиева от “Спринт”.

Тея Николова (ПСК “Черно море”) беше най-бърза на 50 м бруст при жените с 31.36 сек. Втора и трета останаха състезателките на “Спринт” София Камелия Стоименова и Магдалена Стоименова. Шампионка за девойки старша възраст стана Яница Карлова от “Спринт” с 34.33 сек.

Петър Мицин от “Вихрен” триумфира на 200 м свободен стил при мъжете. Той финишира за 1:51.15 мин., а след него се наредиха Алекс Стойнев от “Олимп” и Браян Динев от “Акулите”. Това беше четвърти златен медал за Мицин от първенството в комплекс “Диана” в столицата. Мирослав Терзиев от ПСК “Черно море” взе титлата при юношите старша възраст с резултат 1:56.98 мин.

Александра Димитрова от “Спринт” е държавна шампионка на 200 м гръб при жените. Димитрова завърши за 2:20.71 мин. Втора на почетната стълбичка се качи Магдалена Пепегова от “Дамини ЛВ”, а трета Калина Николаева от ПСК “Черно море”. Десислава Белова от “Черноморец” стана шампионка за девойки старша възраст с време 2:24.45 мин.

Европейският шампион Любомир Епитропов стана и държавен шампион на 200 м бруст при мъжете с време 2:18.96 мин. След плувеца на “Вихрен” финишираха Иван Грабко от “Пловдив 2019” и Едуард Костов от “Олимпия”. Александър Николов взе държавната титла за юноши старша възраст. Представителят на “Олимп” финишира с време 2:26.51 мин.

Симона Богданова взе златото за жени и девойки старша възраст на 100 м бътерфлай. В женския финал тя финишира за 1:03.04 мин., като остави след себе си Мария Митова от “Вихрен” и Александра Димитрова от “Спринт”.

Държавен шампион на 50 м бътерфлай стана Иван Манолов от клуб “Пловдив 2019”, който завърши за 24.53 сек. На 23 стотни след него финишира Виктор Христов от “Олимпия”, а трети се нареди Илиян Илиев от ПСК “Черно море”. Бранимир Павлов от “Левент” стана шампион за юноши старша възраст с 25.53 сек.

Щафетите на “Спринт” София спечелиха състезанията на 4х100 м съчетано плуване при мъжете и жените.