ДИАНА ПЕТКОВА Е ОСМА В ЕВРОПА НА 50 М БРУСТ

10 декември 2023

ДИАНА ПЕТКОВА Е ОСМА В ЕВРОПА НА 50 М БРУСТ

Диана Петкова финишира на осмо място във финала на 50 м бруст при жените на Европейското първенство по плуване в 25-метров басейн. Тя взе дистанцията за 30.24 сек и изостана с 1.38 сек от победителката в дисциплината. Шампионската титла спечели италианката Бенедета Пилато, която постави нов рекорд на шампионатите - 28.86 сек. Сребърен медал заслужи Енели Йефимова (Естония), а с бронза се окичи Ясмин Ночентини (Италия). 

    "Искаше ми се да плувам под 30 секунди. Това е във възможностите ми, но тази вечер имах малшанс. Все пак това не е последното ми състезание, трябва да се тренира за нещо. 50 метра бруст е голяма изненада за мен, защото не съм тренирала специално за тази дисциплина и заради това много от детайлите не се получават, но имам голям потенциал. Придобих голяма увереност на това Европейско първенство. Не ми се беше случвало да плувам толкова много и не съм очаквала да ми се случи. Може би в следващите състезания ще вляза с по-голяма увереност, че мога да плувам полуфинали и финали дори и на световни първенства", заяви Диана Петкова след последното си участие в Отопени.

    Българката беше подкрепена от трибуните от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, който поздрави състезателката и щаба на националния отбор за отличното представяне на състезателите ни на Европейското първенство в Отопени.