България, достойно представена на Световно първенство за юноши и девойки по плуване в Будапеща

25 август 2019

Българските състезатели Йосиф Миладинов, Йордан Янчев, Здравко Баблаков и Павел Банчев показаха на над 1000 участници от повече от 160 държави, че всеки трябва да се съобразява с българската конкуренция!

Те спечелиха участие в три финала, завоюваха бронзов медал, четвърто и седмо места. Класираха се на 18-то, два пъти на 23-то и един път на 24-то места. Йосиф направи поредица от поправки на националните рекорди за мъже и юноши старша възраст и покри А-норматив на ФИНА за участие в Олимпийските игри 2020 година. Част от този отбор е и Калоян Левтеров, който поради временно неразположение не участва в състезанието.

След отличното представяне на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Казан, Световното първенство по плуване за мъже и жени в Южна Корея и настоящото състезание плуването в България има своя добър потенциал за достойно представяне в Олимпийските игри 2020 и 2024 години.

Във връзка с успешните участия и класирания Българска Федерация по плувни спортове организира пресконференция на 27.08.2019 година /вторник/ от 10.30 часа в прес клуб България, национален Стадион Васил Левски.