Българското плуване е живо и има светло бъдеще

9 юли 2023

Българското плуване е живо и има светло бъдеще

 

Исторически постижения и безпрецедентно силни резултати записаха българските плувци в последните седмици. След отличното представяне на Mediterranean Swimming Cup в Лариса (Гърция) и Европейското първенство за юноши и девойки в Белград, кулминацията дойде със световния рекорд за юноши на Петър Мицин на 400 метра свободен стил в сръбската столица - никога до момента в историята български плувец не е чупил постижение от подобен ранг.

Качествената подготовка и неуморната работа на състезателите и техните треньори води родното плуване към все по-големи резултати и прави горди хиляди с постиженията си.

В момента израства силно и талантливо поколение, което се бори равностойно с европейския елит. Българските плувци показаха, че могат да бъдат конкурентни най-силните школи на Стария континент.

Българската федерация Плувни спортове гледа с надежда към предстоящите турнири и няма съмнение в силното представяне на българските състезатели на Световното първенство в Япония, европейското за юноши и девойки в Ирландия, световното за юноши и девойки в Израел, и най-вече - Олимпийските игри в Париж през 2024-а година.