БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ

Новини

Антъни Иванов четвърти в анкетата за "Спортист на годината"

logo-swim copyАнтъни Иванов остана в подножието на призовата тройка в 60-ото юбилейно издание на анкетата "Спортист на годината". Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на Бъгария за 2017 година се проведе във вторник вечер в залата на "Рейнбоу Плаза". Малко преди да получи стауетката за четвъртото си място, Иванов бе отличен и за плувец №1 на България за изминалата година по време на откриването на ДЛОП за мъже и жени на 25-метров басейн, което се провежда в София. 

А броени минути преди да потегли към най-бляскавата спортна церемония в България, Иванов скочи във финала на дисциплината 400м свободен стил. Той преплува дистанцията за 3:46.00 мин., подобрявайки собствения си национален рекорд от 3:48.61 мин., поставен по време на сутрешните подборни серии.

През изминалата година Иванов подобри многобройни рекорди и постигна повече от впечатляващи резултати, сред които е спечеленият бронзов медал в дисциплината 200м бътерфлай на Световното първенство за юноши и девойки в Индианаполис, САЩ. Най-престижното постижение на Иванов през 2017 година бе осмото място във финала на същата дисциплина по време на шампионата на планетата за мъже и жени в Будапеща, Унгария, където той премери сили с велики имена в пуването, като Чад льо Кло и Ласло Чех.

EMO 8219

EMO 8231

 

Партньори