БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ

Новини

Награждаване на най-добрите състезатели за 2017 година

logo-swimБългарска федерация плувни спортове ще награди най-добрите състезатели за изминалата 2017 година. Награждаването ще се проведе по време на откриването на Държавното Лично Отборно Първенство по плуване за мъже и жени на басейна на Спортната Палата в град София на 19.12.2017 г. /вторник/ от 17:40 часа.

Класацията в плуването се оглавява от финалиста на Световното първенство за мъже и жени в дисциплината 200м бътерфлай, Антъни Иванов от ПК"Вихрен" с личен треньор Николай Вакараеев. Втори и трети се нареждат Лъчезар Шумков ПК от "Спринт-София" и Александър Николв от ПСК "Черно море" с треньори Димитър Виденов и Никола Петров.ТОП 3 на българските плувци ще бъдат наградени с плакети, като такива ще получат и техните треньори. 

Освен челната тройка с плакети ще бъдат наградени и останалите седем състезатели постигнали най-високи резултати по точките на FINA през изминалата 2017 година:

4.Габриела Георгиева КПС "ЦСКА" - 816т.

5.Йордан Янчев ПК "Сандански" - 797т.

5.Петър Божилов ПК "Омега-01" - 797т.

7.Любомир Епитропов КПС "Етър 2000" - 786т.

7.Диана Петкова ПК "Спринт" - 786т.

9.Венцислав Айдарски ПК "Вихрен" - 773т.

10.Бояна Томова КПС "Етър 2000" - 764т.

 

За достойно представяне при плуването в открити води ще бъдат наградени състезателите:

- Венцислав Айдарски - 14то място на Световното първенство за мъже и жени 

- Арсений Бекетов - 12то място на Европейско първенство за младежи и девойки

- Василики Кадоглу - 10то място на Европейско първенство за младежи и девойки

 

В синхронното плуване за единадесетото място във финала на комбинираната програма на Европейското първенство за девойки в Белград, ще бъде награден ансамбъла ни в състав: Александра Атанасова, Далия Пенкова, Деница Димова, Елица Даскалова, Йоанна Кирчева, Мария Миронова, Ния Атанасова, Ния Костадинова, Никол Атанасова и Радина Симова с личен треньор Галина Георгиева.

Списъкът със спортистите, техните треньори и постиженията им бе утвърден от УС на БФПС на 13.12.2017 г. и може да бъде видян pdfТУК.

Партньори