БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ

Новини

Рекорди и през вотрия ден ДЛОП Старша възраст

logo-swim copyЮношите и девойки старша възраст продължиха с подобрявването на национални рекорди и през втория ден от Държавното лично отборно първенство, провеждащо се на закрит 25 метров басейн към комплекс "Младост" в град Пловдив. През съботния ден бяха поставени общо осем национални рекорда.

Представителят на ПК "Сандаски" Йордан Янчев започна деня подобрявайки собствения си рекорд за старша възраст в дисциплината 100м свободен стил. Янчев завърши с време 50.66 сек., с което той направи поправка на рекорда си от 51.13 сек., който бе поставен на 18ти ноември на същия басейн.

След като през вчерашния ден Светлозар Николов записа рекорд в дисциплината 400м съчетано плуване, днес той направи същото и на 200м съчетано. В последната серия от дисциплината, представителят на ПК "Спринт" завърши с време 2:04.33 мин, подобрявайки досегашното постижение за възрастта 2:05.07 мин.

В дисциплината 800м свободен стил състезателят на ПК "Омега'01" Петър Божилов финишира с време 8:00.15 мин., пращайки в историята досегашния рекорд за възрастта от 8:11.50 мин., дело на Петър Стойчев от далечната 1991 година. 

Следобедната сесия от съботния ден донесе и още един рекорд за Йордан Янчев. В дисциплината 200м свободен стил юношата на ПК "Сандански" премери сили с рекордьора за възрастта Петър Божилов. Плувайки в четвърти коридор на последната серия, рамо до рамо с Божилов в трети, Янчев записа нов национален рекорд за старша възраст с време 1:49.11 мин. 

Състезателят на СК "Боляри 2009" Здравко Баблаков също постави нов национален рекорд за възрастта, като в дисциплината 100м бруст завърши с време 1:03.93 мин.

В последната дисциплина за деня, щафетите 4х50м свободен стил, бяха поставени рекорди и при юношите и при девойките.

Мъжката щафета на ПК "Сандански" в състав: Михаил Кръстев, Атанас Аврамов, Радостин Кръстев, Йордан Янчев постави нов клубен и нов национален рекорд с време 1:35.92 мин.

Девойките Диана Петкова, Ивета Андреева, Ния Стайкова и Виктория Петрова от ПК "Спринт" подобриха рекорда за възрастта, постигайки резултат от 1:50.98 мин.

Шампионата ще продължи и в неделя, когато ще се проведе последния полуден. Стартовете ще започнат в 9:30 часа сутрингта.

Резултати на живо може да следите в секция "LIVE" на сайта 

Партньори