БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ

Новини

Три национални рекорда от първия ден на ДЛОП Младша възраст

logo-swim copyПрез първия ден на Държавното лично отборно първенство за юноши и девойки младша възраст (13-14 годишни), провеждащо се на закрит 25м басейн към НСБ "Спортпалас" в град Варна, бяха поставени три нови национални рекорда.

Представителката на ПСК Черно море Калина Николаева подобри собствения си национален рекорд за младша възраст в дисциплината 400м съчетано плуване, като преплува дистанцията за 4:54.51 мин. Старото и постижение 4:55.48 мин., бе от октомври месец тази година. Само две дисциплини след този рекорд, Николаева стартира в първа серия на 100м бътерфлай, постигайки резултат от 1:04.27 мин. С този резултат, тя подобри рекорда за младша възраст в дисциплината, който принадлежеше на Георгия Кадоглу, 1:05.45 мин. от 2012 година.

В последната дисциплина за деня, 800м свободен стил девойки, състезателката на КПС Астери Василики Кадоглу постигна време от 9:00.21 мин. подобрявайки собствения си национален рекорд за възрастта. 

Състезанието продължава и през утрешния ден, като стартовете от сутрешната сесия ще започнат в 9:30 часа. Резултати на живо може да следите в секция LIVE на сайта. 

Партньори